12 March 2018

En af vores Core Researchers låner sig ud – kvit og frit!

Formidling

Thore Husfeldt er stærkt engageret i formidlingsarbejdet på BARCs vegne og låner sig selv ud til foredrag om algoritmer, helt gratis.

Hvad er en algoritme? I løbet af få år er »algoritmer« gået fra et obskurt datalogisk emne til et centralt begreb i diskussioner om nyhedsformidling, detailhandel, lovgivning, overvågning og andre aspekter af det digitale samfund. Alligevel er det fortsat uklar for en mange hvad algoritmer er, hvordan de fungerer og hvor de bruges.

Thore har derfor påtaget sig at drage ud i virkeligheden og sprede det gode budskab i forbindelse med Forskningens Døgn, hvor man kan bestille en forsker til at holde et foredrag om et givent emne. Thore melder sig således frivilligt til at besøge skoler, arbejdspladser, foreninger og/eller biblioteker for at fortælle om algoritmer og deres anvendelse. Tilbuddet Bestil en Forsker giver alle, der kan samle et publikum på mindst 20 personer, mulighed for gratis at bestille en forsker til at komme og holde et foredrag i løbet af uge 17 og er dermed en helt unik formidlingsplatform.

Det er Uddannelses- og Forskningsministeriet der er initiativtager til Forskningens Døgn, som er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år med over 700 events og foredrag og mere end 75.000 besøgende. Initiativet henvender sig til hele befolkningen og især til dem, der ikke til dagligt har berøring med forskning og innovation. Har du spørgsmål eller er selv interesseret i formidlingsarbejde af vores forskningsområde, så tag kontakt til Thore.

Find mere information her.